13.08.2012

Marti si 13 - propriile opinii

Multi considera ca zilele de marti sunt ghinioniste si se feresc de aceasta zi . La fel se intampla si cu data de 13 , dar oare de unde au pornit aceste afirmatii ?
Acest concept a pornit acum mult timp in urma(cca.100-150 de ani) , deoarece oamenii au realizat ca au reusit sa ,,realizeze" mai multe greseli/ghinioane in zilele de marti sau in data de 13 .

Ce cred eu ?

Cred ca este un concept in care acordam prea multa crezare fara sa avem ceva solid la baza pentru a-l sprijini. Am ,,monitorizat" activitatea mea timp de 3 luni de zile pe perioada zilelor de marti si ziua de 13 a fiecarei luni . Am vrut sa ,,sparg" acest concept si cred ca am reusit.
De ce ? Ce s-a intamplat ?

De intamplat nu mi s-a intamplat nimic rau nici in zilele de marti si nici in zilele de 13 ale acestei perioade , ba chiar am avut realizari in 3 zile de marti iar in restul zilelor totul a mers normal .
Sa nu credeti ca mi-am luat masuri de precautie in aceasta perioada ...nici gand... totul a mers normal , insa un lucru a fost in plus : un caiet si un pix pe care mi-am notat toata activitatea .
Pot trage concluzia ca am ajuns sa credem in orice lucru , dar mai putin in lucrurile ce tin de viata . Uneori avem momente in care nu mai avem incredere in noi , dar incredere in zilele de marti sau data de 13 tot nu palesc .

Eu cred ca nu merita sa credem in aceste superstitii... dupa mine...sunt doar niste porcarii.
Iar daca vi s-a intamplat o data sau de doua ori ceva in zilele de marti asta nu inseamna ca ,,gata...asa este" si va spun ca a fost doar o simpla coincidenta si atat. Nici-o zi si nici-o data din calendar nu are putere sau influenta asupra vietii noastre si a activitatilor noastre.
Share:

3 comentarii:

  1. Si in Vineri 13 se spune ca ai ghinion dar mie mi s-a intamplat multe lucruri bune in acea zi.
    Sunt doar niste superstiti ..

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu sunt superstiţioasă.În unele cazuri zilele de 13 chiar mi-au adus noroc!

    RăspundețiȘtergere
  3. eu nu cred in superstitii, stii de ce? pentru ca nu exista!

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!