29.03.2017

Cartile de vizita: Oglinda omului de afaceri

      Ora de educatie se desfasoara in acest articol. Presupunem ca suntem la o intalnire de afaceri, intr-un mediu in care oamenii se imbraca la patru ace, discut lucruri importante si se comporta exemplar. Luam legatura cu cateva persoane din acest mediu si dorim sa vorbim sa purtam o conversatie pe margine unui subiect.Acestia ne indreapta cartea lor de vizita. Noi ce facem? Adresez intrebarea aceasta in cazul in care nu detinem carti de vizita. Clar nu putem intinde o foaie rupta dintr-un caiet pe care ne notam numarul de telefon, este rusinos. Sa-i dictam numarul pentru a-l introduce pe telefon? Nu e frumos! Sa plecam? Nu e civilizat.
     Clar avem nevoie de carti de vizita la noi. Oricand este nevoie, trebuie sa fim pregatiti. Este un mod elegant de a face schimb de date de contact. Acest lucru tine de etica si morala. Educatia de a fi eleganti si punctuali in societate se fac in cei sapte ani de acasa. Atunci cand dai unui coleg de clasa numarul tau de telefon pe o bucata de hartie, se accepta dar cand esti intr-un mediu office, trebuie sa vii pregatit. Nu exista scuze. Vor exista barfe daca nu te integrezi in societatea in care activezi.
Am invatat despre importanta cartilor de vizita in mediul in care activam la liceu, in cadrul orei de dirigentie in care dna. diriginta ne-a adus pe cineva dintr-un cadru de marketing si comunicare care ne-a vorbit, ne-a explicat si ne-a aratat printr-un video pe videoproiector despre cum face cartea ta de vizita prima impresie iar prima lectie, deja o stim cu totii: Prima impresie conteaza!
     O carte te vizita te introduce intr-o noua lume, aceasta fiind oglinda activitatii tale. Cred ca amintim cu totii ca, atunci cand eram mici, parintii ne spuneau despre carnetul de note ca este oglinda elevului. Practic, este acelasi lucru, doar ca la alt nivel.
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!